U Uvjetima korištenja pročitajte o upotrebi tehnologije “kolačića” (cookies) na našim stranicama.

Što su “kolačići” i za što se koriste?

“Kolačići” su malene datoteke koje kod posjete našoj web stranici bivaju spremljene na Vaše računalo i kasnije im možemo pristupiti. Tehnologija upotrebe “kolačića” razvijena je i koristi se u svrhu poboljšanja korisničkog iskustva kod pregledavanja web stranica, u svrhu praćenja korisničkih aktivnosti i preferencija te u marketinške svrhe.

Tri su vrste “kolačića” koje koristimo:

– nužni “kolačići” dio su opće funkcionalnosti stranice i omogućavaju ispravnu navigaciju stranicom i pristup svim njenim dijelovima (npr. kontakt obrascima, “košarici” i sl.). Nužni kolačići su mahom privremeni tj. potrebni su i aktivni dok pregledavate našu stranicu.

– statistički “kolačići” služe prikupljanju podataka o vremenu, trajanju i učestalosti posjeta, o putu i povezanosti među pregledavanim sadržajima, o preferencijama i interesima korisnika itd. Iako anonimni statistički “kolačići” prikupljaju i podatke pomoću kojih je moguća identifikacija korisnika poput IP adresa, vrste uređaja, vrste operativnog sustava, postavki preglednika itd. Svi podaci koji su putem statističkih “kolačića” prikupljeni služe za mjerenje i analizu uspješnosti naše web stranice i poboljšanju korisničkog iskustva – npr. omogućavaju prepoznavanje korisnika, što olakšava i ubrzava interakciju. Statistički “kolačići” spremaju se trajno.

– marketinški “kolačići” su oni koji obilježavaju korisnika na bazi njegovih aktivnosti i interesa na internetu kako bi mu bili prikazani relevantni oglasi trećih strana. Marketinški “kolačići” šalju i podatke o IP adresama i lokacijama korisnika kako bi im bili prikazani oglasi na njihovom jeziku, iz njihova okruženja. Marketinški “kolačići” također su trajni.

Postavke svog internetskog preglednika možete podesiti tako da odbijaju sve “kolačiće”. U tom slučaju naša web stranica neće raditi sasvim pravilno.

Ako postavke svog internetskog preglednika ne podesite tako da odbijaju kolačiće, naš sustav će poslati nužne i nerazvrstane kolačiće čim posjetite našu web stranicu. O prihvaćanju drugih, statističkih i marketinških, “kolačića” odlučujete sami – dajete ili uskraćujete svoju privolu. Jednom datu privolu možete jednostavno, u svakom trenutku, povući.

 

Za statistiku i analitiku koristimo usluge treće strane tj. program Google Analytics tvrtke Google LLC. Putem “kolačića” Google Analyticsa koji će biti spremljeni na Vaše računalo prikupit će se informacije o Vašoj aktivnosti koje će biti obrađene na Googlovim poslužiteljima

 

Ukoliko koristite naše usluge i pregledavate naše stranice slažete se da koristimo i imamo aktivne kolačiće / cookies na stranici www.wollbett.hr

Kolačiće koristimo prilikom kreiranja naših remarketing kampanja. Takve kampanje koriste informacije o Vašoj posjeti ovoj i drugim stranicama kako bi vam pružile oglase temeljene na vašim interesima.

Vrlo je vjerojatno da ćete nakon posjete našoj stranici biti ciljani jednom takvom kampanjom. Naši se oglasi posredstvom kompanije Google i trećih strana prikazuju na web lokacijama na cijelom internetu.

Dobavljači druge strane, uključujući Google, koriste kolačiće za posluživanje oglasa na temelju prethodnih posjeta korisnika našoj web-lokaciji.

Googleovu upotrebu kolačića možete isključiti u postavkama oglasa na Googleu. Kolačiće možete isključiti i u Vašem internet pregledniku. Na donjim pronađite upute za pojedine preglednike.

Fire Fox – link
Chrome – link
MS IE – link
Opera – link