wollbett outlet - dodirnite ovdje za prikaz proizvoda na posebno visokim popustima

3 razloga za kupovinu i kako odabrati nadmadrac

memory nadmadrac
Zahvaljujući brojnim reklamama postoji sve veći interes za nadmadrace, ali pravo je pitanje zašto Vam je potreban nadmadrac?

1. Imam prečvrst madrac

Nemojte očajavati jer upravo u tom slučaju nadmadrac će odigrati „ulogu života“😊 Naime, upravo je čvrsta podloga potrebna kako bi tijelu dala dobru potporu, a površinski sloj nadmadraca (latex, memory ili air pjena) rasteretit će pritisak na vaša ramena, bokove i koljena. Čvrsti madrac i nadmadrac, savršen su par i njihova ljubav će dugo trajati. Naime, nadmadrac će u ovom slučaju produžiti vijek trajanja madraca zbog svoje površinske elastičnosti.

2. Madrac je „dao svoje“, nadam se popraviti ga slojem nadmadraca

Na žalost, moramo vas odmah odvratiti od kupnje nadmadraca jer kod ove varijante nadmadrac ne rješava problem. Naime, nadmadrac ima zadatak pružiti udobnost i rasterećenje pritiska te je stoga izrađen iz materijala veće gustoće, veće elastičnosti. Osim toga, njegova je visina 5 do 8 cm. Kao takav, ne može ispuniti vaša očekivanja i „popraviti“ stanje vašeg dobrog, starog madraca kojem ništa ne nedostaje osim što ima „rupu“ na sredini. Ako podloga tj. madrac nije relativno čvrst već ima udubljenja, tada će nadmadrac pratiti udubljenja i problem je u najboljem slučaju tek donekle riješen. Stoga je bolje razmisliti o kupovini novog madraca. Razlika u cijeni nadmadraca i kompaktnog ekonomičnog madraca (Comfort, Energy)  često nije prevelika, pa je naš savjet investirati u dugoročno rješenje (čitaj: novi madrac), Uvijek mu stignete dodati nadmadrac i time postići dodatnu udobnost, visinu i produžiti vijek trajanja madraca.

3. Imam neudoban kauč, upadam u sredinu, pomaže li nadmadrac?

Da i ne. Kauči su, pogotovo oni kvalitetnije izrade, prilično čvrsti jer su prvenstveno predviđeni za sjedenje, a ne spavanje. Tako oni ne pružaju dovoljno udobnosti što je problem pri spavanju jer nema potrebnog opuštanja i pravilnog rasterećenja. Stoga će udoban nadmadrac od 5 ili 7 cm učiniti vaš kauč ugodnijim mjestom za spavanje. Ujutro ga možete zarolati, staviti na njega gurtne i pospremiti ga do sljedeće noći. Ako govorimo o udubljenju, tj. mjestu gdje se spajaju sjedeći dio kauča i naslon, tada nadmadrac može tek djelomično popraviti stanje. Naime, 5 ili 7 cm neće biti dovoljno da apsolutno ne osjećate prijelaz, ali slobodno možete očekivati bitno poboljšanje postojećeg stanja!

Kako i koji nadmadrac odabrati

Standardne visine nadmadraca su 5 i 7 cm. Viši nadmadrac dat će veću udobnost i dodatno povisiti vaš ležaj. Što se tiče sastava jezgre, latex nadmadrac najbolje je rješenje za one koji žele “što prirodnije”. Latex nije pogodno tlo za razvoj grinja, plijesni i sakupljanje alergena. Iako manje gustoće od svojeg većeg brata latex madraca, još uvijek je nadmadrac od latexa najžilaviji od ponuđenih. Periva presvlaka od biološki proizvedenog pamuka bez pesticida zaokružuje „natur“ priču. Za one koji trebaju stupanj, dva udobnije, čija ramena i kukovi traže savršenu udobnost i rasterećenje, tu je Air latex nadmadrac. višeslojni madracOsobe osjetljive konstitucije koje cijene „meko i prozračno“ brzo će prepoznati te kvalitete kod nadmadraca Air. Sastav ove hladnolijevane pjene iznimne prozračnosti i udobnosti zajedno sa Silver safe perivom presvlakom jamči antialergijska svojstva vašem ležaju. Na Air-u se vrlo lako okrećete, elastičan je i ne zahtijeva napor prilikom okretanja. Također, on ne preuzima toplinu tijela pa je kao takav preporuka za one koji su skloni jačem znojenju. Popularnost memory jezgre bilo da se radi o madracu ili nadmadracu ne jenjava. Naime, ovaj iznmno udoban materijal koji se maximalno prilagođava tijelu i reagira na njegovu toplinu, pruža neopisiv ugođaj rasterećenja. U memory upadate postepeno, s odogodom, jer je ovo spor materijal, a pogodan za dugo ležanje zbog svog antidekubitalnog svojstva. Za sve one koji žele spavati „ na oblacima“, ali koji nemaju problema sa okretanjem i pretjeranim znojenjem!

Zašto i za koga nadmadrac

Sa nadmadracem će vaš ležaj dobiti na visini, ovisno o tomu koji tip nadmadraca i koju visinu odaberete. To je čest i dobar razlog kupovine nadmadraca. A sada nekoliko naputaka o tome kako odabrati vrstu jezgre nadmadraca. Prednost memory nadmadraca koji je izrađen od termoaktivne memorijske pjene je prije svega u antidekubitalnom učinku. Znači, ako vam je loša cirkulacija, ako puno ležite, ako je vaša konstitucija krupnija, ako volite spavati „ušuškani“ u svojoj postelji, ako vaše rame i kuk trebaju dodatnu udobnost…tu će memory nadmadrac odraditi najbolji posao. Ako ste pak aktivniji, skloni znojenju ili tražite otporan i čvršći nadmadrac da biste povisili ležaj bilo sebi ili djetetu, tu će prevagu odnijeti nadmadrac od 100% latexa, najprirodniji u „porodici nadmadraca“. Za one koji traže savršeno udobno i meko, osjetljive ili sitnije konstituacije, ili ako se radi o promjeni zdravstvenog stanja koje traži oporavak, duže ležanje i slično, tu je superprozračna Air hladno ljevana pjena nenadmašna. Ovo naravno nisu stroge podjele i pravila za kupovinu nadmadraca, već iskustveni zaključci. Svoj ćete konačni zaključak o odabiru nadmadraca ipak morati donijeti sami, uz stručni savjet prodajnog osoblja, ali jedno je sigurno – odabirom nadmadraca koji je dobar baš za Vas, stječete „pospanka“ kojem ćete se svake noći sa zadovoljstvom vraćati.