wollbett outlet - dodirnite ovdje za prikaz proizvoda na posebno visokim popustima

Vuna – toplina koja liječi

 

Vuna – prirodna i sigurna

Vunu je čovjek naučio koristiti i cijeniti u najranija vremena. Već najprostija vuna, bez da joj išta dodamo ili oduzmemo, ima moć da nas grije i čuva i s našom kožom diše. Vuna je, bez pretjerivanja, savršen, potpuno prirodan i siguran materijal koji nam prirodno savršeno odgovara.

Novi jeftini umjetni (ili većim dijelom umjetni) tekstilni materijali unekoliko su potisnuli vunu iz najšire upotrebe. Vuni se, međutim, sve češće vraćamo kao prirodnoj i zdravoj opciji, alternativi koja će blagotvorno a sigurno djelovati na naše zdravlje i ukupni osjećaj kvalitete života.

Sve dobrobiti vune

Dobrobiti vune za zdravlje poznate su i dokazane i slijede iz prirodnih svojstava vune:

  • regulacija temperature i vlage – vuna je “stvorena” za to da čuva tjelesnu toplinu. Niti vune stvaraju uz kožu sloj zraka zagrijan na stalnu temperaturu i upijaju sav “višak” vlage. U vuni se ne znojimo nego imamo zdrav osjećaj topline i ugode – jedino vuna prirodno i grije i hladi!
  • tijekom spavanja u vuni fino regulirana mikroklima donosi duboko opuštajući i zdrav san. Dokaz tomu je niži prosječni broj otkucaja srca kod spavanja pod vunenim pokrivačem što je u vezi sa suhom površinom kože tj. optimalnom termoregulacijom.
  • niti vune prirodno su otporne na plijesni
  • zahvaljujući lanolinu vuna prirodno odbija sve nečistoće pa i one najfinije. Potrebno je samo vunu održavati jednostavnim prozračivanjem.
  • vuna se u proizvodnji ne tretira nikakvim kemikalijama (jer je osjetljiva na kemikalije i jer to nije potrebno). U vuni, dakle, neće zaostati nikakvi umjetni spojevi koji bi mogli biti toksični
  • vuna je prirodno hipoalergeni materijal – postoji alergija na lanolin (masnoću u vuni) ali ona je rijetka. Zapažena “osjetljivost na vunu” nije alergija nego površinska iritacija kože koju može izazvati grublja vuna.
  • vuna je jako teško zapaljiva i gorenjem se ne oslobađaju otrovni spojevi
  • vuna dokazano djeluje iscjeljujuće na probleme loše cirkulacije (hladne noge i ruke, trnci, grčevi, bolno meko potkožno tkivo itd.)
  • zbog svoje ugodne i zdrave mekoće i topline vuna može olakšati različita bolna stanja i simptome npr. upalnih bolesti zglobova (reumatoidni artritis) ili složenih stanja kao fibromijalgija
  • vuna pomaže kod svakog oporavka gdje je presudan zdrav, potpuno opušten i okrepljujući san

Toplina koja liječi

I na kraju, ono što je o vuni svima poznato i što je prva asocijacija na vunu: vuna je topla, tako ugodno topla da zimi već pomisao na vuneni pokrivač zagrije srce!

Vunene deke i štepdeke, sva krevetnina kao i svi proizvodi od vune predstavljaju trajnu vrijednost, služit će godinama i višestruko vratiti uloženo. Pozivamo Vas kontaktirajte nas sa svim pitanjima.