Prodajni salon u Martićevoj 11 je otvoren. Molimo ovdje pogledajte novo radno vrijeme salona.

UVJETI I PRAVILA POSLOVANJA

OPĆENITO

Uvjeti i pravila poslovanja objavljeni na web stranici tvrtke Wollbett d.o.o. dostupnoj na internet adresi www.wollbett.hr sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (NN 41/14, 110/15) te skupa sa podacima dostupnim na web stranici predstavljaju predugovornu obavijest u skladu sa člankom 57; odsjek I, Zakona o zaštiti potrošača. Wollbett d.o.o. zadržava pravo na izmjenu uvjeta i pravila bez prethodne najave.

Trgovac koji donosi ove uvjete i pravila poslovanja je WOLLBETT d.o.o. za trgovinu i usluge, Martićeva 11, 10 000 Zagreb, Republika Hrvatska, OIB 41150339197, skraćena tvrtka Wollbett d.o.o. (dalje u tekstu: Wollbett d.o.o.)

Kako bi web stranica tvrtke radila pravilno i kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice, u svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja, stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (tzv. “kolačići” ili cookies). Prema regulacijama Europske unije od 25.03.2011. obvezni smo prije spremanja “kolačića” zatražiti vaš pristanak. Korištenjem web stranice pristajete na uporabu “kolačića”. Blokiranjem “kolačića” i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam možda neće biti dostupne. Detaljnije o “kolačićima” pogledajte na https://wollbett.hr/uvjeti-koristenja/ i na https://wollbett.hr/pravila-privatnosti/

Sav sadržaj objavljen na našoj web stranici vlasništvo je Wollbett d.o.o. i ne smije se kopirati, reproducirati ili distribuirati osim uz izričito odobrenje vlasnika.

Wollbett d.o.o. na svojim web stranicama predstavlja svoje proizvode s ciljem promocije i prodaje.

Svi proizvodi su predstavljeni pojedinačno uz mogućnost odabira dimenzije i drugih varijacija koje za određeni proizvod postoje.

Važeći cjenik dostupan je na web stranici i na prodajnim mjestima. Navedene cijene su maloprodajne i uključuju pdv.

Od 1.siječnja 2023.god. valuta navedenih cijena je euro (eur).

U razdoblju obveze dvojnog iskazivanja cijena (članak 42. i 43., Glava I i članak 44, Glava II, Dio V Zakona o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj) sve cijene bit će iskazane i u kunama, preračunate prema fiksnom tečaju konverzije 1 eur = 7.53450 kn.

Svi naši proizvodi predstavljeni su na našoj stranici i na našim tiskanim materijalima istinito i fotografirani ili snimljeni u najboljim mogućim uvjetima. Za moguća odstupanja ili razlike u kvaliteti prikaza Wollbett d.o.o. ne snosi odgovornost.

Osim fotografija proizvode na našoj stranici prate informacije u obliku teksta, kao što su opis, tehničke karakteristike, specifikacija za složene proizvode te opis namjene proizvoda i sl. Sve te informacije dane su točno i istinito i odgovaraju informacijama koje naši djelatnici mogu dati na prodajnim mjestima.

O PREPORUKAMA I SAVJETIMA

U tekstovima koji prate proizvod dane su ponekad preporuke korištenja i iskustva u vezi s pojedinim proizvodom – oboje donosimo u najboljoj vjeri, točno i istinito, kako bi pojedini proizvod što bolje predstavili i istaknuli njegove prednosti u odnosu na druge slične proizvode (uvijek iz vlastitog asortimana – nikad se ne referiramo na proizvode drugih proizvođača ili ponuditelja na tržištu).

S obzirom na informativni karakter svih tekstova ne snosimo nikakav oblik odgovornosti za interpretaciju teksta ili zaključke i odluke koje bi na osnovu istog mogle biti donesene.

Preporuke, savjeti i iskustva, bilo da su dane na našoj stranici ili od strane naših djelatnika, dio su uobičajene trgovačke prakse i nisu ni na koji način obvezujuće, ni za kupca ni za prodavatelja. Preporuke i savjeti uvijek će biti dani jasno, razumljivo i razumno, u najboljoj vjeri, uzimajući u obzir što je moguće više informacija, i uvijek ih je od strane kupca tako potrebno i primiti.

Za sve informacije o proizvodima koje nisu navedene na web stranici molimo obratite se na naše prodajna mjesta ili informacije zatražite na info@wollbett.hr

O UVJETIMA I NAČINIMA PLAĆANJA

Sve cijene navedene su u eurima i uključuju pdv.

Ako su za pojedini proizvod ili grupu proizvoda ili pojedine načine plaćanja odobreni posebni uvjeti prodaje oni će biti istaknuti.

Svaka akcijska prodaja, proizvodi za koje vrijedi, iznos akcijskog popusta i trajanje akcijske prodaje bit će uvijek jasno istaknuti na prodajnom mjestu i na našim web stranicama.

Odobreni načini plaćanja dostupni su na prodajnim mjestima i na našim web stranicama na https://wollbett.hr/uvjeti-placanja/

U smislu ovih uvjeta i pravila poslovanja, kupac je svaka fizička ili pravna osoba koja preko web stranice tvrtke Wollbett d.o.o. pošalje zahtjev za ponudom određene robe i usluge, svaka fizička ili pravna osoba kojoj ponuda za robu i uslugu bude načinjena na prodajnom mjestu te svaka fizička osoba koja na prodajnom mjestu obavi kupnju.

Na ovoj web stranici, iako ona ima izgled webshopa, nikakav način online plaćanja nije podržan. Za proizvod koji odabere i stavi u košaricu kupac zapravo šalje ZAHTJEV ZA PONUDOM a na isti će Wollbett d.o.o. elektroničkom poštom uzvratiti PONUDU s oznakom i nazivom robe, količinom, cijenama, uračunatim popustima, načinom plaćanja i rokovima isporuke te načinom i troškovima dostave. Željenu dimenziju proizvoda kupac odabire u izborniku kod svakog pojedinog proizvoda (osim jastuka) i dimenzija je navedena u formi širina x dužina. Dužina je kod pojedinih proizvoda iskazana izrazima 190/200, 190/200/210 ili 200/220 što znači da proizvod ima istu cijenu za sve navedene dužine. Obaveza je kupca kod narudžbe u rubrici DODATNE INFORMACIJE – Napomene uz narudžbu navesti dužinu koja mu je potrebna. Također, kod pojedinih proizvoda i širina je iskazana izrazom koji uključuje dvije ili tri širine npr. 80/90 ili 80/90/100 što znači da proizvod ima istu cijenu za navedene širine.

Za narudžbe putem web stranice predviđeni načini plaćanja su internet bankarstvo tj. uplata na transakcijski račun ili plaćanje pouzećem. Plaćanje karticama moguće je isključivo na prodajnim mjestima. Kod plaćanja pouzećem troškove poštanske usluge snosi kupac (što su troškovi neovisni o troškovima slanja robe).

Za istinitost podataka koje navodi kod narudžbe odgovornost snosi kupac.

O PONUDI

PONUDA za kupca nije obvezujuća. Za nas je obvezujuća u smislu navedenih uvjeta prodaje i isporuke u roku koji je naveden kao ROK VAŽENJA PONUDE. Taj rok teče od dana izdavanja ponude do navedenog datuma važenja, uključujući i taj datum, ili onoliki broj radnih dana koliko je navedeno, uključujući i zadnji dan, a najviše 8 dana od dana izdavanja. Rok važenja ponude ovisi o raspoloživosti robe ili o drugim uvjetima koji su promjenjivi.

Za plaćanja po ponudi nakon isteka roka važenja ponude ne možemo jamčiti uvjete koji su u ponudi navedeni. Zato je nakon isteka roka važenja ponude potrebno zatražiti novu ponudu. Uvjeti u ponudi vrijede samo za narudžbu svih navedenih proizvoda i za ukupnu količinu, kao i za navedeni način plaćanja. Za sve izmjene potrebno je zatražiti novu ponudu.

Wollbett d.o.o. zadržava pravo na pogrešku u sadržaju ponude. U slučaju tog događaja, Wollbett d.o.o. se obvezuje o njemu obavijestiti kupca u najkraćem mogućem roku i ispraviti pogrešku.

ISPORUKA

Isporuka robe bit će organizirana našom dostavom ili koristeći usluge pošte ili kurirske službe. Kupac može imati na raspolaganju više opcija dostave. U slučaju dostave robe vlastitim prijevozom tvrtke cijena dostave će biti iskazana kao posebna stavka na ponudi. U slučaju korištenja usluge dostave od treće strane (Hrvatska pošta d.d. ili kurirske službe) poštarina neće biti iskazana i kupac će je platiti prilikom preuzimanja pošiljke. Cijena ovisi o broju i vrsti naručenih artikala i o mjestu isporuke (kopno, otok i sl.). Dostava se obavlja na području cijele Hrvatske, osim manjih otoka.

Račun se kupcu šalje prilikom dostave, a ukoliko to ne bude moguće, račun će biti poslan poštom na adresu koju je kupac naveo.

Naručena roba će biti zapakirana tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne može oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu isporučio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

Ukoliko kupcu bude isporučena roba koja nije navedena na ponudi ima pravo na povrat robe o našem trošku. Kupac je obavezan izvršiti povrat bez odgađanja, u originalnom pakiranju ili do preuzimanja od strane naših djelatnika (ako tako bude dogovoreno) robu čuvati zapakiranu, u sigurnim uvjetima. Za oštećenje robe koja se po ovom osnovu vraća odgovornost snosi kupac.

ODGOVORNOST KUPCA ZA NARUČENU DIMENZIJU

Za dimenzije proizvoda koje navodi kod narudžbe odgovoran je kupac. Dimenziju željenog proizvoda potrebno je utvrditi mjerenjem metrom.

Ako kupac ne postupi po ovoj uputi te nakon isporuke utvrdi da je naručio neodgovarajuću dimenziju nemamo obavezu izvršiti zamjenu.

Ipak, ali samo za standardne dimenzije proizvoda, prihvatit ćemo povrat i proizvod zamijeniti ako nam zamolba za zamjenu bude poslana u najkraće moguće vrijeme elektroničkom poštom a sam proizvod bude poslan u roku od 7 dana od dana primitka, u originalnom pakiranju, neoštećen, čist i bez ikakvih znakova korištenja. Za svaki trag rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje pogrešne dimenzije, odgovornost snosi kupac.

Kupac u cijelosti snosi manipulativni trošak koji se određuje za svaki slučaj zamjene pojedinačno i promjenjiv je u ovisnosti o uvjetima zamjene i raspoloživosti robe.

O PRAVU NA JEDNOSTRANI OTKAZ KUPNJE KOD KUPNJE PUTEM INTERNETA

Za kupnju koja se obavlja putem interneta Zakon o zaštiti potrošača (Odsjek IV, čl. 72) daje kupcu pravo da jednostrano i bez navođenja razloga raskine kupoprodajni ugovor tj. otkaže kupnju u roku od 14 dana od dana primitka robe.

Da bi kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid kupoprodajnog ugovora, mora nas obavijestiti o svojoj odluci prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona i adresu elektroničke pošte, a može koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora iz dijela B priloga Pravilnika o sadržaju i obliku obavijesti o pravu potrošača na jednostrani raskid ugovora sklopljenih na daljinu i ugovora sklopljenih izvan poslovnih prostorija (NN, 41/14).

Kupac je dužan snositi troškove vraćanja robe u slučaju da iskoristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora iz članka 72. Zakona o zaštiti potrošača. Kupac je dužan snositi troškove vraćanja robe i u slučaju da zbog svoje prirode roba ne može biti vraćena poštom na uobičajeni način.

Povrat plaćenog bit će izvršen, kako zakon i predviđa, onim načinom plaćanja na koji kupac izričito pristane, u roku od 14 dana od dana primitka robe. Povrat plaćenog moguć je samo ako je roba vraćena neoštećena, bez znakova korištenja, u originalnom pakiranju. Za svaki trag rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja li funkcionalnosti robe, odgovornost snosi kupac.

DODATNO O MOGUĆNOSTI ZAMJENE ROBE NAKON KUPNJE NA PRODAJNOM MJESTU

Za kupnju koja se zaključi na prodajnom mjestu, nakon probe i savjesnog odabira, nemamo obavezu zamjene ni povrata robe (npr. iz razloga neodgovarajuće udobnosti i sl.). Međutim, ako kupac utvrdi da je odabirom robe nezadovoljan ima mogućnost uputiti zamolbu za zamjenu i to u roku od 15 dana od dana dostave robe. Svaku takvu zamolbu razmotrit ćemo pojedinačno i u komunikaciji s kupcem nastojati riješiti na obostrano zadovoljstvo, u što kraćem roku. Kupac snosi manipulativni trošak zamjene koji se određuje za svaki slučaj zamjene pojedinačno i promjenjiv je u ovisnosti o uvjetima i razlozima zamjene, raspoloživosti robe itd. inimalni iznos manipulativnog troška.

Za zamjenu madraca utvrđen je minimalni iznos manipulativnog troška u visini od 50eur.

O PROIZVODIMA KOJE IZRAĐUJEMO PO POSEBNIM MJERAMA

Za proizvode koje ćemo izraditi po posebnoj mjeri, u nestandardnim dimenzijama ili po posebnoj specifikaciji, kupac nema pravo jednostranog otkaza kupnje (Zakon o zaštiti potrošača, Odsjek IV,čl. 79), ni pravo zamjene ni povrata.

Posebna izrada (nestandardne mjere, oblici i specifikacije) može uključivati posebne troškove koji se obračunavaju prema složenosti izrade i promjenjivi su, a bit će navedeni na ponudi.

O POSEBNIM UVJETIMA PRODAJE

Posebni uvjeti prodaje podrazumijevaju prodaju izložbenih primjeraka ili drugih pojedinačnih primjeraka proizvoda po posebnim cijenama uz visoke popuste (tzv. “outlet” ponuda).

Za proizvode ponuđene po posebnim uvjetima vrijedi princip “viđeno- kupljeno” te tako prodani primjerci proizvoda ne podliježu pravu na reklamaciju ili povrat.

Posebni popust i drugi posebni uvjeti prodaje bit će uvijek jasno istaknuti i kupac s njima upoznat prije zaključenja kupoprodaje.

O JAMSTVU

Naši proizvodi imaju opće jamstvo u trajanju od jedne (jastuci i plinski podizači), dvije (madraci), pet (podnice i mehanizmi ) i deset godina (okviri kreveta od punog drva). Trajanje jamstva navedeno je u jamstvenom listu.

Jamstveni list sastavni je dio jamstvenih uvjeta te se isporučuje uz proizvod. Kupac je dužan čuvati jamstveni list i račun cijelo vrijeme jamstvenog perioda. Račun i jamstveni list jedini su dokumenti s kojima kupac može ostvariti svoja prava.

Jamstvom su pokriveni materijalni i tehnički nedostatci proizvoda i materijala koji dovedu do jasnog fizičkog defekta te vidljive i osjetne objektivne promjene svojstava proizvoda.

Jamstvom nisu pokrivene promjene izgleda ili svojstava koje su posljedica normalne upotrebe. Jamstvom također nisu pokriveni neznatni nedostatci  tj. oni daleko nerazmjerni vrijednosti proizvoda i bez ikakva utjecaja na funkcionalnost proizvoda.

Jamstvo ne pokriva oštećenja proizvoda nastala nepravilnim korištenjem ili lošim održavanjem, izlaganjem izvoru topline, suncu ili kemijskim agensima bilo koje vrste. Također, za madrace jamstvo ne pokriva promjene koje se javljaju ukoliko se madrac drži na neadekvatnoj podlozi, koja ne osigurava protok zraka. Način odražavanja proizvoda naveden je u jamstvenom listu, a o svim detaljima kupac u svakom trenutku može dobiti  potrebne informacije.

Kupac će reklamaciju uputiti putem elektroničke pošte navodeći naziv proizvoda, datum kupnje, vrstu i oblik uočenog nedostatka i prilažući preslik računa i jamstvenog lista. Na reklamaciju ćemo odgovoriti putem elektroničke pošte u roku od 7 dana i dogovoriti  izvid nakon kojeg će kupac primiti pismeno očitovanje o priznanju ili odricanju od odgovornosti i bit će dogovoreno daljnje postupanje po reklamaciji.

RJEŠAVANJE SPOROVA

Eventualne sporove Wollbett d.o.o. i kupac, nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom je nadležan stvarno nadležni sud u Zagrebu.

O PRAVU NA PISANI PRIGOVOR

Sukladno čl. 10 Zakona o zaštiti potrošača naši kupci pisane prigovore mogu podnijeti na našim prodajnim mjestima ili poštom na adresu Wollbett d.o.o., Martićeva 11, 10000 Zagreb tj. elektroničkom poštom na adresu info@wollbett.hr. Na pisani prigovor odgovorit ćemo u pisanom obliku u roku od 15 dana od dana primitka prigovora.

IZJAVA O PRIVATNOSTI

WOLLBETT d.o.o. za trgovinu i usluge, Martićeva 11, 10 000 Zagreb, Republika Hrvatska, OIB 41150339197, skraćena tvrtka Wollbett d.o.o. (dalje u tekstu: Wollbett d.o.o.) obrađuje samo relevantne osobne podatke korisnika svojih usluga i posjetitelja stranice www.wollbett.hr, u skladu s važećim propisima kojima je regulirana zaštita osobnih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka 2016/679, Zakon o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka N.N. RH br. 42/2018).
Poštujemo vašu privatnost i Vaše osobne podatke obrađujemo obzirno i zakonito, isključivo na temelju valjanih pravnih osnova i/ili sukladno vašoj suglasnosti za obradu.

Prikupljanje, obrada, načini i svrhe korištenja osobnih podataka kupaca i posjetitelja stranice, kao i prava kupaca/ posjetitelja povezana s osobnim podacima određena su Pravilnikom o načinima prikupljanja, obrade i korištenja osobnih podataka tvrtke Wollbett d.o.o. koji je dostupan na prodajnom mjestu/sjedištu tvrtke te Pravilima privatnosti koja su dostupna na web stranici tvrtke.