Razumijemo da Vam je privatnost važna i da Vam je stalo do toga kako se Vaši osobni podaci prikupljaju i koriste. Ova Pravila privatnosti objašnjavaju kada, zašto i kako prikupljamo osobne podatke od osoba koje posjete našu web stranicu, ispune narudžbenicu i putem elektroničke komunikacije ugovore korištenje bilo koje naše usluge ili proizvoda, ili koje zatraže da ih kontaktiramo ili nas kontaktiraju elektroničkim putem. Ova pravila također navode pod kojim uvjetima možemo otkriti te podatke drugima i na koji način se brinemo o sigurnosti podataka. Ova Pravila privatnosti sastavni su dio Pravilnika o načinima prikupljanja, obrade i korištenja osobnih podataka tvrtke Wollbett d.o.o. koji je u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka koja se u zemljama EU primjenjuje od 25.svibnja 2018 god (GDPR) tj. Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (NN RH 48/18).

Molimo da naša Pravila privatnosti pročitate u cijelosti. Na početku ukratko navodimo načela kojima se rukovodimo u svome poslovanju:

Nikada nećemo prodati Vaše osobne podatke.
Nikada nećemo podijeliti Vaše osobne podatke s trećom osobom u svrhe promidžbe te treće osobe.
Uvijek ćemo se brinuti o sigurnosti Vaših podataka, poštujući sve propise o zaštiti osobnih podataka.

Ako niste sigurni ili imate pitanje oko toga kako se prikupljaju ili koriste Vaši podaci, molimo da nas kontaktirate na info@wollbett.hr.

Slijede naša Pravila privatnosti:

01. KADA PRIKUPLJAMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Vaše osobne podatke možemo prikupljati u ovim prilikama:
– možemo prikupljati osobne podatke koje unesete kada ispunjavate obrasce na našoj web stranici poput mail kontakta, zahtjeva za slanjem ponude i slično. Možemo Vas pitati za Vaše osobne podatke i u slučaju kada sudjelujete u našim nagradnim igrama ili promidžbenim akcijama ili ako nam prijavite problem vezan uz našu web stranicu.
– ako nas kontaktirate, možemo prikupljati zapise o takvoj korespondenciji, uključujući eventualne osobne podatke koje navedete u tijeku korespondencije.
– možemo prikupljati osobne podatke koje ste nam dostavili u okviru anketa za koje smo Vas zamolili da ih ispunite, iako niste obvezni na ankete odgovoriti.
– možemo prikupljati podatke vezane uz Vaš posjet našim web stranicama, poput podataka o prometu, podataka o lokaciji i drugih komunikacijskih podataka radi svoje vlastite sigurnosti, za dijagnostičke svrhe, autentifikaciju te naplatu i izdavanje računa.

02. KOJE OSOBNE PODATKE PRIKUPLJAMO?

02.01. Ako samo pregledavate naše web stranice tada prikupljamo sljedeće osobne podatke:
– IP adresa, domaćin koji pruža mrežnu uslugu, vrsta uređaja, preglednik

02.02. Ako stupite u kontakt s nama jer želite koristiti naše usluge i proizvode možemo zatražiti sljedeće osobne podatke:
– Ime i prezime
– OIB
– Adresa
– Adresa e-pošte
– Telefonski broj
– IP adresa

02.03. Iako ih aktivno ne prikupljamo, možemo pohraniti i druge osobne podatke koje dobrovoljno otkrijete tijekom komunikacije s nama (npr. neke podatke o zdravstvenom stanju, o načinu života, o nekim osobnim preferencijama…). Takve podatke zatražit ćemo u Vašem interesu, kako bi Vas savjetovali i pomogli Vam u odabiru proizvoda. Iz istih razloga pohranjujemo podatke o Vašoj povijesti kupnje.

02.04. Podatke o IP adresama korisnika prikupljamo zbog sigurnosnih razloga (sprječavanje DDoS napada, hakiranja, prijevara i slično), za potrebe dijagnostike i statističke analize prometa a radi poboljšanja kakvoće i upotrebljivosti naših usluga. Također, naša web stranica koristi tzv. “kolačiće” (cookies), malene datoteke koji se spremaju na Vaše računalo i mogu biti privremene ili trajne. Ako postavke svog internetskog preglednika ne podesite tako da odbijaju kolačiće, naš sustav će poslati nužne i nerazvrstane kolačiće čim posjetite našu web stranicu a po Vašoj privoli poslat će i Analytics i AdWords kolačiće. Detaljno o upotrebi kolačića pogledajte na Uvjeti korištenja.

03. GDJE POHRANJUJEMO I OBRAĐUJEMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Osobne podatke koje od Vas prikupljamo pohranjujemo na našim računalima u Republici Hrvatskoj. Međutim, te podatke možemo podijeliti s trećim osobama s kojima surađujemo i čije usluge koristimo a čija se sjedišta mogu nalaziti izvan EU. Svi takvi poslovni subjekti obavezni su s osobnim podacima postupati u skladu sa propisima i mjerama zaštite koje vrijede u EU.

04. KAKO ŠTITIMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Čuvanju sigurnosti osobnih podataka pridajemo najveću moguću pozornost i poduzimamo sve potrebne korake u skladu s propisima o zaštiti osobnih podataka koji su važeći u Republici Hrvatskoj. Fizički pristup svim osobnim podacima štiti se prema odgovarajućim standardima. Svi osobni podaci koje imamo u elektronskom obliku zaštićeni su zaporkama i pristup njima imaju samo ovlaštene osobe.

05. ZA KOJE SVRHE KORISTIMO OSOBNE PODATKE?

Osobne podatke koje prikupljamo koristimo u slijedeće svrhe:

– za verifikaciju Vašeg identiteta.
– za ispunjavanje naših obveza koje proizlaze iz narudžbi/ugovora koje ste sklopili s nama.
– za odgovaranje na Vaše upite, za pružanje informacija o proizvodima, za savjetovanje i pomoć kod odabira
– za isporuku proizvoda i pružanje usluge koje zatražite od nas, za informacije o isporuci
– za slanje obavijesti o promjenama vezanima uz naše usluge.
– za slanje promidžbenih poruka e-pošte, u slučajevima kada ste za to dali svoju izričitu privolu.

– za prikazivanje sadržaja naših web stranica na najučinkovitiji način na Vašem uređaju.
– za sprječavanje prijevara i zloupotreba

06. PRAVNA OSNOVA ZA PRIKUPLJANJE I OBRADU

Propisi o zaštiti osobnih podataka uređuju pretpostavke pod kojima se osobni podaci mogu prikupljati – to su pravne osnove za prikupljanje i obradu. Te pravne osnove su kako slijedi:

Izvršavanje ugovornih obveza: Kada ugovorate pružanje neke od naših usluga ili isporuku nekih od naših proizvoda, od Vas moramo prikupiti osobne podatke kako bismo ispunili svoje ugovorne obveze.

Poštovanje pravnih obveza: Propisi na snazi u Republici Hrvatskoj nameću nam obvezu da prikupljamo i obrađujemo podatke za određene svrhe, kao što su računovodstvene svrhe (npr. izdavanje računa) te dostavljanje podataka sukladno zahtjevima pravosudnih tijela.

Legitimni interesi: Kao dio svog svakodnevnog poslovanja, prikupljamo podatke za potrebe legitimnih interesa na razuman način. Primjerice, prikupljamo podatke za analizu korištenja naše web stranice.

Privola: Prikupljanje i obradu dijela Vaših osobnih podataka činimo uz Vašu privolu, primjerice u svrhu slanja našeg newslettera i promidžbenih poruka e-pošte. U bilo kojem trenutku privolu možete povući.

07. KOLIKO DUGO ČUVAMO OSOBNE PODATKE?

Vaše podatke čuvamo samo onoliko dugo koliko je nužno potrebno za ispunjavanje svrhe zbog koje su prikupljeni a najduže 1 godinu. Taj rok smatramo razumnim rokom čuvanja osobnih podataka kupaca/stranaka u skladu sa ranije navedenim svrhama. Na kraju razdoblja čuvanja osobne podatke ćemo ili izbrisati ili anonimizirati tako da se više ne mogu povezati s konkretnim osobama. Osobne podatke za koje ste nam dali privolu koristimo do povlačenja privole (newsletter).

08. S KIM DIJELIMO OSOBNE PODATKE?

Kao i druge web stranice koristimo usluge trećih strana – pravnih osoba/društava – vezane uz usluge poput smještaja stranica na server, izrade i održavanja stranica i slično.

Ispod se nalazi popis društava s kojima svakodnevno dijelimo podatke i koji su od Wollbett d.o.o. ovlašteni izvršitelji prikupljanja i obrade osobnih podataka. Popis ne uključuje usluge trgovačkih društava s kojima dijelimo anonimne podatke ili koja pružaju usluge na ad hoc osnovi. Sve navedene izvršitelje prikupljanja i obrade pozorno smo odabrali i pobrinuli smo se da svi pružaju odgovarajuću zaštitu osobnih podataka sukladno GDPR-u.

  1. Obrt za računalne i srodne djelatnosti Trenutak – tvrtka za izradu i održavanje web stranica

09. ZENDESK LIVE CHAT, GOOGLE ANALYTICS I GOOGLE ADWORDS

Za izravnu komunikaciju sa posjetiteljima naših stranica koristimo live chat software tvrtke Zendesk (San Francisco, California, SAD) – taj software automatski prikuplja podatke o IP adresama, vrsti i postavkama preglednika, vrsti uređaja i operativnog sustava te o vremenu i učestalosti posjeta a za potrebe analize posjećenosti stranice. Na chatu, tijekom razgovora s nama, predstavljate se dobrovoljno. U paketu usluga tvrtke Zendesk koji koristimo prikupljeni anonimni podaci, osobni podaci i povijest pregledavanja stranice nama su vidljivi dva tjedna. Više o tome kako Zendesk brine o prikupljanju i zaštiti osobnih podataka možete naći na  https://www.zendesk.com/company/privacy-and-data-protection/ 

Kao i mnoge druge web stranice koristimo alate/usluge kompanije Google za prikupljanje anonimnih podataka o korisnicima naših web stranica, kako bismo doznali koliko često posjećuju naše web stranice, koje stranice posjećuju, u koje vrijeme ih posjećuju, koliko dugo ostaju i iz koje zemlje dolaze.

Za potrebe mjerenja uspješnosti naše web stranice i za internetski marketing koristimo program Google Analytics za što nam dajete privolu prilikom posjete našim web stranicama klikom na gumb „Da“. Privolu možete povući u bilo koje vrijeme klikom na gumb „Ne“. Za pristup davanju privole molimo koristite gumb “Kolačići i pravila privatnosti” u donjem lijevom kutu naše web stranice.

Navedeni podaci prikupljaju se pomoću kolačića i IP adresa a dobivene statistike koriste se za sljedeće svrhe:

– za poboljšanje uporabljivosti web stranica.
– za praćenje uspješnosti marketinških kampanja.
– za analizu obrazaca ponašanja posjetitelja web stranice.

Podaci prikupljeni putem Google Analytics čuvaju se 26 mjeseci. Ako ne želite da Google Analytics prikuplja informacije o Vašim preferencijama, pretraživanjima i ponašanju na mreži možete instalirati Googleov dodatak za svoj preglednik koji će to spriječiti. Dodatak možete preuzeti ovdje: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Više informacija o tome kako Google koristi podatke prikupljene s naših web stranica možete pronaći na https://policies.google.com/privacy/partners?hl=hr&gl=uk

Za potrebe našeg internet marketinga korisitmo program Google AdWords za što nam također dajete privolu prilikom posjete našoj stranici klikom na gumb „Da“. Privolu možete povući u bilo kojem trenutku klikom na gumb „Ne“. Za pristup davanju privole molimo koristite gumb “Kolačići i pravila privatnosti” u donjem lijevom kutu naše web stranice.

10. DIJELJENJE I OTKRIVANJE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

Vaše osobne podatke možemo otkriti trećim osobama u sljedećim okolnostima:

–  ako imamo obvezu otkriti ili podijeliti Vaše osobne podatke: zakonsku obvezu ili obavezu zaštite prava, imovine ili/i sigurnosti svojih korisnika ili drugih osoba.

Navedeno uključuje razmjenu informacija s drugim društvima i organizacijama u svrhe sprječavanja prijevara i sigurnosnih proboja te u svrhu istraživanja i statistike.

11. VANJSKE POVEZNICE

Na svojoj web stranici možemo postaviti poveznice na web stranice svojih poslovnih partnera. Ako slijedite tu poveznicu na bilo koju od tih web stranica, uzmite u obzir da se na te web stranice primjenjuju njihova vlastita pravila o privatnosti i da WOLLBETT d.o.o. za trgovinu i usluge nema nikakvu odgovornost vezano uz ta pravila. Molimo da pregledate ta pravila u trenutku kad pristupite stranicama partnera a svakako prije nego na tim web stranicama upisujete ili posredstvom njih bilo kome dostavljate svoje osobne podatke

12. VAŠA PRAVA PREMA GDPR-u

Prema Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka i Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (NN RH 48/18) od 25. svibnja 2018. imate određena prava koja se odnose na Vaše osobne podatke, te ih u nastavku ukratko opisujemo.

12.01. Pravo na ograničenje obrade

Imate pravo zahtijevati ograničenje obrade svojih osobnih podataka

– kada ne postoji legitimni interes da podatke prikupljamo
– kada osporavate točnost osobnih podataka
– kada ste uložili prigovor na obradu podataka (vidi ispod Pravo na prigovor), a mi razmatramo nadilaze li naši legitimni razlozi Vaše razloge.
– kada je obrada nezakonita a Vi se protivite brisanju osobnih podataka te umjesto toga tražite ograničenje njihove uporabe.
– kada nam više ne trebaju Vaši osobni podatci a Vi ih trebate radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva.
Svoje pravo možete ostvariti u bilo kojem trenutku tako da nas kontaktirate (vidi ispod Kako nas možete kontaktirati).

12.02 Pravo na pristup podacima

Uredba Vam daje pravo pitati nas koje Vaše osobne podatke imamo i kako ih obrađujemo te pravo na pristup tim podacima. Svoje pravo možete ostvariti tako da nas kontaktirate (vidi ispod Kako nas možete kontaktirati).

Uzmite u obzir da prije obrade bilo kojeg zahtjeva za pristup podacima moramo potvrditi Vaš identitet pa je moguće da Vas dodatno kontaktiramo kako bismo u Vaš identitet bili sigurni  Nakon što potvrdimo Vaš identitet tražene informacije pružit ćemo u roku od 30 dana.
Informacije ćemo pružiti bez naknade ali možemo naplatiti administratorsku naknadu ako je zahtjev očito neutemeljen ili pretjeran i naročito ako se ponavlja. U svakom slučaju, ako ste naš postojeći korisnik svojim osobnim podacima možete pristupiti tako da nas direktno kontaktirate sa svojim zahtjevom

12.03. Pravo na brisanje (Pravo na zaborav)

Kao fizička osoba imate pravo zahtijevati brisanje svih svojih osobnih podataka koje imamo. Međutim, uzmite u obzir da to nije apsolutno pravo, pa tako, primjerice, ne nadilazi naše zakonsku obvezu da čuvamo računovodstvene podatke. Brisanje svojih osobnih podataka možete zahtijevati kada Vaši podaci više nisu nužni u odnosu na svrhu zbog koje su izvorno prikupljeni. Svoje pravo možete ostvariti tako da nas kontaktirate (vidi ispod Kako nas možete kontaktirati).

12.04. Pravo na ispravak

GDPR Vam daje pravo na ispravak bilo kojeg osobnog podatka koji je netočan ili nepotpun. (vidi ispod Kako nas možete kontaktirati).

12.05 Pravo na prenosivost podataka

Imate pravo zahtijevati dostavu osobnih podataka koje ste nam stavili na raspolaganje u elektronički čitljivom obliku. Ako želite primiti ispis svojih podataka, molimo da nas kontaktirate (vidi ispod Kako nas možete kontaktirati).

12.06. Pravo na prigovor

Imate pravo uložiti prigovor na obradu svojih osobnih podataka. Svoje pravo možete ostvariti tako da nas kontaktirate (vidi ispod Kako nas možete kontaktirati).

13. IZMJENE NAŠIH PRAVILA O PRIVATNOSTI

Pravila o privatnosti redovito pregledavamo i po potrebi osvježavamo, a najnoviju inačicu možete uvijek pronaći ovdje: https://wollbett.hr/pravila-privatnosti/

14 . KAKO NAS MOŽETE KONTAKTIRATI?

Vaša pitanja, komentari i zahtjevi vezani uz ova Pravila o privatnosti su dobrodošli i u vezi s time nas možete kontaktirati na sljedeće načine:

Možete nam poslati poruku e-poštom na info@wollbett.hr

Možete nas nazvati radnim danom od 9-15 h na tel/fax 01 6040302

Možete nam pisati na:  WOLLBETT d.o.o. za trgovinu i usluge, Martićeva 11, HR-10000 Zagreb

15. KAKO MOŽETE KONTAKTIRATI NADZORNO TIJELO?

Ako smatrate da Vašim osobnim podatcima ne rukujemo propisno/zakonito imate pravo kontaktirati nadzorno tijelo. U ovom slučaju nadzorno tijelo je Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP).

Podatke za kontaktiranje AZOP-a možete pronaći ovdje:
http://azop.hr/zastita-podataka-hrvatska/detaljnije/kontaktirajte-nas

16. UPORABA PROGRAMSKIH PRIKLJUČAKA NA DRUŠTVENE MREŽE

Programski priključci (eng. „plug-in”) za različite društvene mreže mogu biti ugrađeni u naše internetske stranice. Povezane usluge pružaju određena društva („pružatelji”). Ti pružatelji uključuju:

– Mrežu Google kojom upravlja tvrtka Google, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 United States. Za pregled programskih priključaka na Google i njihov izgled posjetite sljedeću adresu: https://www.google.com/about/products/

– Mrežu Facebook kojom upravlja tvrtka Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, SAD („Facebook”). Za pregled programskih priključaka na Facebook i njihov izgled posjetite sljedeću adresu: https://developers.facebook.com/docs/plugins

– Mrežu Twitter kojom upravlja tvrtka Twitter Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, SAD („Twitter”). Za pregled tipki za Twitter i njihov izgled posjetite sljedeću adresu: https://dev.twitter.com/web/tweet-button

– Mrežu Instagram koju omogućuje Instagram LLC., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, SAD („Instagram“). Za pregled programskih priključaka na Instagram i njihov izgled posjetite adresu: http://blog.instagram.com/post/36222022872/introducing-instagram-badges

– Mrežu LinkedIn koju omogućuje LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, SAD („LinkedIn”). Za pregled programskih priključaka na LinkedIn i njihov izgled posjetite adresu: https://developer.linkedin.com/plugins#

Daljnje informacije o prikupljanju i uporabi podataka koje vrše nabrojani pružatelji usluga te o pravima i mogućnostima koje su vam dostupne za zaštitu privatnosti možete pronaći u njihovim pravilima o zaštiti podataka/privatnosti:

Pravila o zaštiti podataka/privatnosti koja je izdao Google: https://policies.google.com/privacy
Pravila o zaštiti podataka/privatnosti koja je izdao Facebook: http://www.facebook.com/policy.php
Pravila o zaštiti podataka/privatnosti koja je izdao Twitter: https://twitter.com/privacy
Pravila o zaštiti podataka/privatnosti koja je izdao Instagram: https://help.instagram.com/155833707900388/
Pravila o zaštiti podataka/privatnosti koja je izdao LinkedIn: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy