WOLLBETT d.o.o. za trgovinu i usluge poštuje Vašu privatnost, razumijemo da Vam je ona važna i da Vam je stalo kako se Vaše informacije koriste. Ova pravila objašnjavaju kada, zašto i kako prikupljamo osobne podatke od osoba koje posjete našu web stranicu, ispune narudžbenicu i ugovore korištenje bilo koje naše usluge ili proizvoda, ili koje zatraže da ih kontaktiramo ili nas kontaktiraju na bilo koji drugi način. Ova pravila također podrobno navode pod kojim uvjetima možemo otkriti te podatke drugima i na koji način se brinemo o njihovoj sigurnosti. Molimo da našu Politiku o privatnosti pročitate u cijelosti, no ovdje ukratko navodimo načela kojima se rukovodimo u svome poslovanju:

Nikada nećemo prodati Vaše osobne podatke.
Nikada nećemo podijeliti Vaše osobne podatke s trećom osobom u svrhe promidžbe te treće osobe.
Uvijek ćemo se brinuti o sigurnosti Vaših podataka, poštivajući sve propise o zaštiti osobnih podataka.

Ako niste sigurni ili imate pitanje oko toga kako se prikupljaju ili koriste Vaši podaci, molimo da nas kontaktirate na bc-uprava@bc-institut.hr. Naša Pravila o privatnosti u cijelosti možete pročitati u nastavku.

01. KADA PRIKUPLJAMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Vaše osobne podatke možemo prikupljati na sljedeće načine:
Možemo prikupljati i čuvati osobne podatke koje unesete kada ispunjavate obrasce na našoj web stranici poput mail kontakta, zahtjeva za slanjem ponude i slično. Možemo Vas pitati za Vaše osobne podatke i u slučaju kada sudjelujete u našim nagradnim igrama ili promidžbenim akcijama ili ako nam prijavite problem vezan uz našu web stranicu.
Ako nas kontaktirate, možemo prikupljati i čuvati zapise o takvoj korespondenciji, uključujući eventualne osobne podatke koje navedete u tijeku korespondencije.
Možemo prikupljati i čuvati osobne podatke koje ste nam dostavili u okviru anketa za koje smo Vas zamolili da ih ispunite, iako niste obvezni na njih odgovoriti.
Možemo prikupljati i čuvati osobne podatke vezane uz Vaš posjet našim web stranicama, poput podataka o prometu, podataka o lokaciji i drugih komunikacijskih podataka radi svoje vlastite sigurnosti, za dijagnostičke svrhe, autentifikaciju te naplatu i izdavanje računa.

02. KOJE OSOBNE PODATKE PRIKUPLJAMO?

Ako samo pregledavate naše web stranice tada prikupljamo sljedeće osobne podatke u okviru naših logova:
IP adrese

Ako želite koristiti naše usluge i proizvode tada prikupljamo sljedeće osobne podatke:
Ime i prezime
OIB
Adresu
Adresu e-pošte
Telefonske brojeve
IP adrese
Podatke o plaćanju

Iako ih aktivno ne prikupljamo, možemo pohranjivati bilo kakve osobne podatke koje otkrijete tijekom razgovora uživo telefonom, e-poštom ili SMS porukama.

03. KOLAČIĆI (COOKIES) I IP ADRESE

IP adrese

Prikupljamo podatke o IP adresama zbog sigurnosnih razloga (sprječavanje DDoS napada, hakiranja, prijevara i slično), za potrebe dijagnostike i statističke analize prometa radi poboljšanja kakvoće i upotrebljivosti naših usluga.

Kolačići (Cookies)

Kolačić (cookie) je malena datoteka spremljena na Vašem računalu koja se koristi kako bi se pohranjivale Vaše preferencije i druge informacije, a koju koriste web stranice koje posjećujete. Na ovoj stranici nalaze se različite grupe kolačića:

Nužni kolačići čine stranicu upotrebljivom omogućavajući osnovne funkcije kao što su navigacija stranicom i pristup zaštićenim područjima. Web-stranica ne može ispravno funkcionirati bez ovih kolačića.

Statistički kolačići anonimnim prikupljanjem i slanjem podataka pomažu vlasnicima stranice da shvate na koji način posjetitelji komuniciraju sa stranicom. Za statistiku koristimo program Google Analytics (vidi ispod Google Analytics).

Marketinški kolačići koriste se za praćenje posjetitelja kroz web-stranice.Namjera je prikazivanje oglasa koji su relevantni određenom korisniku i potiču ga na sudjelovanje, što je bitno za izdavače i oglašivače trećih strana. Za marketing koristimo Google AdWords (vidi ispod Google AdWords).

Nerazvrstani kolačići su kolačići koji se nalaze u procesu razvrstavanja u kombinaciji s davateljima usluga pojedinačnih kolačića.

Praćenje preferencija vezanih uz web stranice.

Ako nastavite koristiti našu web stranicu, dajete svoju privolu za uporabu kolačića trećih koja je potrebna za normalno funkcioniranje naše stranice. Za kolačiće programa Analytics i Adwords sami odlučujete hoćete li nam dati privolu kolačića. Kolačići Adwordsa i Analyticsa ne utječu na ispravno funkcioniranje naše web stranice a privolu za te kolačiće možete povući u bilo kojem trenutku.

Kolačiće možete blokirati aktiviranjem postavki u svom internetskom pregledniku koje omogućuju odbijanje postavljanja svih ili nekih kolačića. Međutim, ako postavke svog internetskog preglednika podesite tako da blokiraju sve kolačiće možda Vam neće biti dopušten pristup svim ili nekim dijelovima naše web stranice.

Ako postavke svog internetskog preglednika ne podesite tako da odbijaju kolačiće, naš sustav će poslati nužne i nerazvrstane kolačiće čim posjetite našu web stranicu po vašem prihvaćanju poslati će i Analytics i AdWords kolačiće.

04. GDJE POHRANJUJEMO I OBRAĐUJEMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Osobne podatke koje od Vas prikupljamo pohranjujemo na našim računalima u Republici Hrvatskoj. Međutim, te podatke možemo podijeliti s trećim osobama s kojima poslovno surađujemo u svrhu ispunjavanja ugovora o pružanju usluga prema Vama, a koje se mogu nalaziti izvan Europskog gospodarskog područja.

Slanjem svojih osobnih podataka, dajete privolu za obradu tih podataka izvan Europskog gospodarskog područja. Mi ćemo poduzeti sve potrebne korake kako bi Vaši osobni podatci, neovisno o tome gdje se obrađuju, bili sigurni i tretirani u skladu s ovim Pravilima o privatnosti i GDPR-om.

05. KAKO ŠTITIMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Čuvanju sigurnosti svih podataka pridajemo najveću moguću pozornost i poduzimamo sve prikladne korake u skladu s propisima o zaštiti osobnih podataka koji su važeći u Republici Hrvatskoj.

Fizički pristup svim osobnim podatcima štiti se prema odgovarajućim standardima.
Svi osobni podaci koje imamo u elektronskom obliku su zaštičeni zaporkama.

06. ZA KOJE SVRHE KORISTIMO OSOBNE PODATKE?

Osobne podatke koje prikupljamo o Vama koristimo na sljedeće načine:

za verifikaciju Vašeg identiteta.
za isporuku proizvoda i pružanje usluga koje ste ugovorili s nama.
za ispunjavanje naših obveza koje proizlaze iz ugovora koje ste sklopili s nama.
za prikazivanje sadržaja Vaših web stranica na najučinkovitiji način na Vašem uređaju.
za odgovaranje na Vaše upite.
za pružanje informacija, isporuku proizvoda i pružanje usluge koje zatražite od nas, u slučajevima kada ste dali svoju privolu da Vas kontaktiramo.
za slanje obavijesti o promjenama vezanima uz naše usluge.
za slanje promidžbenih poruka e-pošte, u slučajevima kada ste za to dali svoju izričitu privolu.
za sprječavanje prijevare

07. PRAVNA OSNOVA ZA PRIKUPLJANJE I OBRADU

Propisi o zaštiti osobnih podataka uređuju pretpostavke pod kojima se osobni podatci mogu prikupljati i koje mi koristimo kao pravne osnove za prikupljanje i obradu. Te pravne osnove su kako slijedi.

Izvršavanje ugovornih obveza

Kada ugovorate pružanje neke od naših usluga ili isporuku nekih od naših proizvoda, od Vas moramo prikupiti osobne podatke kako bismo ispunili svoje ugovorne obveze.

Poštovanje pravnih obveza

Propisi na snazi u Republici Hrvatskoj nameću nam obvezu da prikupljamo i obrađujemo podatke za određene svrhe, kao što su računovodstvene svrhe (npr. izdavanje računa) te dostavljanje podataka sukladno zahtjevima pravosudnih tijela.

Legitimni interesi

Kao dio svog svakodnevnog poslovanja, prikupljamo podatke za potrebe legitimnih interesa na razuman način. Primjerice, prikupljamo podatke za analizu korištenja naše web stranice.

Privola

U nekim slučajevima možemo prikupljati i vršiti obradu Vaših osobnih podataka uz Vašu privolu, primjerice kod slanja našeg newslettera i promidžbenih poruka e-pošte. U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu za njihovo primanje.

08. KOLIKO DUGO ČUVAMO OSOBNE PODATKE?

Vaše podatke čuvamo samo onoliko dugo koliko je nužno potrebno za ispunjavanje svrhe zbog koje su prikupljeni.
Na kraju razdoblja čuvanja osobne podatke ćemo ili izbrisati ili anonimizirati tako da se više ne mogu povezati ni sa kime.
Osobne podatke vezane uz bilo kakve financijske transakcije čuvamo najmanje 11 godina, s obzirom na to da tako određuju propisi na snazi u Republici Hrvatskoj.

09. S KIME DIJELIMO OSOBNE PODATKE?

Kao i mnoge druge web stranice koristimo određene usluge trećih osoba vezane uz funkcionalnosti poput smještaja stranica na server, izradu i održavanje stranica i slično.

Ispod se nalazi popis trgovačkih društava s kojima svakodnevno dijelimo podatke. Popis ne uključuje usluge trgovačkih društava s kojima dijelimo anonimne podatke ili koja pružaju usluge na ad hoc osnovi. Sve navedene dobavljače pozorno smo odabrali i pobrinuli smo se da svi pružaju odgovarajuće zaštite sukladno GDPR-u.

Obrt za računalne i srodne djelatnosti Trenutak – tvrtka za izradu i održavanje web stranica

10. GOOGLE ANALYTICS

Kao i mnoge druge web stranice koristimo Google Analytics za prikupljanje anonimnih podataka o korisnicima naših web stranica, kako bismo doznali koliko često posjećuju naše web stranice, koje stranice posjećuju, u koje vrijeme ih posjećuju, koliko dugo ostaju i iz koje zemlje dolaze.

Za potrebe mjerenja uspješnosti naše web stranice, internetski marketing koristimo program Google Analytics za što nam dajete privolu prilikom posjete našem webu klikom na gumb „Da“. Privolu možete povući u bilo koje vrijeme klikom na gumb „Ne“. Za pristup davanju privole molimo koristite gumb “Kolačići i pravila privatnosti” u donjem lijevom kutu našeg weba.

Ti podatci prikupljaju se pomoću kolačića i IP adresa, a dobivene statistike koriste se za sljedeće svrhe:

za poboljšanje uporabljivosti web stranica.
za praćenje uspješnosti marketinških kampanja.
za analizu obrazaca ponašanja.

Podatke u Google Analyticsu čuvamo na bazi 26 mjeseci.

Ako ne želite da Google Analytics prikuplja te informacije, možete instalirati Googleov dodatak za svoj preglednik koji će to spriječiti. Dodatak možete preuzeti ovdje: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Više informacija o tome kako Google koristi podatke prikupljene s naših web stranica možete pronaći ovdje: https://policies.google.com/privacy/partners?hl=hr&gl=uk

11. GOOGLE ADWORDS

Za potrebe našeg internet marketinga korisitmo program Google AdWords za što nam dajete privolu prilikom posjete našem webu klikom na gumb „Da“. Privolu možete povući u bilo koje vrijeme klikom na gumb „Ne“. Za pristup davanju privole molimo koristite gumb “Kolačići i pravila privatnosti” u donjem lijevom kutu našeg weba.

12. OTKRIVANJE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

Vaše osobne podatke možemo otkriti trećim osobama u sljedećim okolnostima:

Ako imamo obvezu otkriti ili podijeliti Vaše osobne podatke kako bismo ispunili bilo koju zakonsku obvezu, ili kako bismo zaštitili prava, imovinu ili sigurnost svojih korisnika ili drugih osoba. To uključuje razmjenu informacija s drugim trgovačkim društvima i organizacijama za svrhe sprječavanja prijevara i sigurnosnih proboja.

13. VANJSKE POVEZNICE

Na svojoj web stranici možemo postaviti poveznice na web stranice svojih poslovnih partnera. Ako slijedite tu poveznicu na bilo koju od tih web stranica, uzmite u obzir da se na te web stranice primjenjuju njihova vlastita pravila o privatnosti i da WOLLBETT d.o.o. za trgovinu i usluge nema nikakvu odgovornost vezano uz ta pravila. Molimo da pregledate takva pravila prije negoli na tim web stranicama upisujete ili posredstvom njih dostavljate svoje osobne podatke.

14. VAŠA PRAVA PREMA GDPR-u

Prema GDPR-u, od 25. svibnja 2018. nadalje imate određena prava koja se odnose na Vaše osobne podatke, te ih u nastavku ukratko opisujemo.

Pravo na ograničenje obrade

Imate pravo zahtijevati ograničenje obrade svojih osobnih podataka kada ne postoji legitimni interes da to radimo:
kada osporavate točnost osobnih podataka
kada ste uložili prigovor na obradu podataka (vidi ispod Pravo na prigovor), a mi razmatramo nadilaze li naši legitimni razlozi Vaše razloge.
kada je obrada nezakonita, a Vi se protivite brisanju osobnih podataka te umjesto toga tražite ograničenje njihove uporabe.
kada nam više ne trebaju osobni podatci, ali ih Vi tražite radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva.
Svoje pravo možete ostvariti u bilo kojem trenutku tako da nas kontaktirate (vidi ispod Kako nas možete kontaktirati).

Pravo na pristup

GDPR Vam daje pravo pitati nas koje Vaše osobne podatke imamo i kako ih obrađujemo te pravo dati Vam pristup tim podatcima. Svoje pravo možete ostvariti tako da nas kontaktirate (vidi ispod Kako nas možete kontaktirati).

Uzmite u obzir da prije obrade bilo kojeg zahtjeva za pristup podatcima moramo potvrditi Vaš identitet, a moguće je i da Vas dodatno kontaktiramo kako bismo bili sigurni da smo razumjeli koje podatke zahtijevate. Nakon što potvrdimo Vaš identitet, tražene informacije ćemo Vam pružiti u roku od 30 dana.
Informacije ćemo Vam pružiti bez naknade, međutim, možemo naplatiti administratorsku naknadu ako je zahtjev očito neutemeljen ili pretjeran, a naročito ako se ponavlja. U svakom slučaju, ako ste naš postojeći korisnik svojim osobnim podatcima možete pristupiti tako da nas direktno kontaktirate sa svojim zahtjevom

Pravo na brisanje (Pravo na zaborav)

Kao fizička osoba imate pravo zahtijevati brisanje svih svojih osobnih podataka koje imamo. Međutim, uzmite u obzir da to nije apsolutno pravo, pa tako, primjerice, ne nadilazi naše zakonske obveze da čuvamo računovodstvene podatke.

Brisanje svojih osobnih podataka možete zahtijevati kada Vaši podatci više nisu nužni u odnosu na svrhu zbog koje su izvorno prikupljeni odnosno obrađeni. Svoje pravo možete ostvariti tako da nas kontaktirate (vidi ispod Kako nas možete kontaktirati).

Pravo na ispravak

GDPR Vam daje pravo na ispravak bilo kojeg osobnog podatka koji je netočan ili nepotpun. (vidi ispod Kako nas možete kontaktirati).

Pravo na prenosivost podataka

Imate pravo zahtijevati dostavu osobnih podataka koje ste nam stavili na raspolaganje u strojno čitljivom obliku. Ako želite primiti ispis svojih podataka, molimo da nas kontaktirate (vidi ispod Kako nas možete kontaktirati).

Pravo na prigovor

Imate pravo uložiti prigovor na obradu svojih osobnih podataka kada ne postoji legitimni ili zakonski razlog da to činimo.
Svoje pravo možete ostvariti tako da nas kontaktirate (vidi ispod Kako nas možete kontaktirati).

15. IZMJENE NAŠIH PRAVILA O PRIVATNOSTI

Pravila o privatnosti redovito pregledavamo i po potrebi osvježavamo, a najnoviju inačicu možete uvijek pronaći ovdje: https://wollbett.hr/pravila-privatnosti/

16 . KAKO NAS MOŽETE KONTAKTIRATI?

Vaša pitanja, komentari i zahtjevi vezani uz ova Pravila o privatnosti su dobrodošli i u svezi s time nas možete kontaktirati na sljedeće načine:

Možete nam poslati poruku e-poštom na info@wollbett.hr

Možete nas nazvati radnim danom od 9-15 h na Tel/fax 01 6040302

Možete nam pisati na:  WOLLBETT d.o.o. za trgovinu i usluge, Martićeva 11, HR-10000 Zagreb

17. KAKO MOŽETE KONTAKTIRATI NADZORNO TIJELO?

Iako ćemo dati apsolutno sve od sebe da popravimo bilo kakvu situaciju vezanu uz Vaše osobne podatke oko koje niste zadovoljni, ako smatrate da Vašim osobnim podatcima ne rukujemo propisno imate pravo kontaktirati nadzorno tijelo. U ovom slučaju nadzorno tijelo je Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP).

Podatke za kontaktiranje AZOP-a možete pronaći ovdje:
http://azop.hr/zastita-podataka-hrvatska/detaljnije/kontaktirajte-nas

18. UPORABA PROGRAMSKIH PRIKLJUČAKA NA DRUŠTVENE MREŽE

Programski priključci (eng. „plug-in”) za različite društvene mreže mogu biti ugrađeni u naše internetske stranice. Povezane usluge pružaju određena društva („pružatelji”). Ti pružatelji uključuju:

Mrežu Google kojom upravlja tvrtka Google, 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043 United States. Za pregled programskih priključaka na Google i njihov izgled posjetite sljedeću adresu: https://www.google.com/about/products/

Mrežu Facebook kojom upravlja tvrtka Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, SAD („Facebook”). Za pregled programskih priključaka na Facebook i njihov izgled posjetite sljedeću adresu: https://developers.facebook.com/docs/plugins

Mrežu Twitter kojom upravlja tvrtka Twitter Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, SAD („Twitter”). Za pregled tipki za Twitter i njihov izgled posjetite sljedeću adresu: https://dev.twitter.com/web/tweet-button

Mrežu Instagram koju omogućuje Instagram LLC., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, SAD („Instagram“). Za pregled programskih priključaka na Instagram i njihov izgled posjetite adresu: http://blog.instagram.com/post/36222022872/introducing-instagram-badges

Mrežu LinkedIn koju omogućuje LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, SAD („LinkedIn”). Za pregled programskih priključaka na LinkedIn i njihov izgled posjetite adresu: https://developer.linkedin.com/plugins#

Daljnje informacije o prikupljanju i uporabi podataka koje vrše pružatelji usluge te o pravima i mogućnostima koje su vam dostupne za zaštitu privatnosti u tim okolnostima mogu se pronaći u pružateljevim pravilima o zaštiti podataka/privatnosti:

Pravila o zaštiti podataka/privatnosti koja je izdao Google: https://policies.google.com/privacy
Pravila o zaštiti podataka/privatnosti koja je izdao Facebook: http://www.facebook.com/policy.php
Pravila o zaštiti podataka/privatnosti koja je izdao Twitter: https://twitter.com/privacy
Pravila o zaštiti podataka/privatnosti koja je izdao Instagram: https://help.instagram.com/155833707900388/
Pravila o zaštiti podataka/privatnosti koja je izdao LinkedIn: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy