wollbett outlet - dodirnite ovdje za prikaz proizvoda na posebno visokim popustima

Madraci za trudnice

Trudnoća je poseban period u životu žene i uzbudljivo vrijeme za obitelj. To je razdoblje mnogiih vidljivih i nevidljivih promjena koje utječu na sve aspekte života majke i, posredno, obitelji. Te promjene jako utječu i na san i navike spavanja.
 
Iako su iskustva različita trudnoća će gotovo sigurno promijeniti dnevni ritam, ritam spavanja i potrebu za odmorom a hormonalne promjene često uzrokuju nesanicu ili pospanost te navale vrućine. Tjelesne promjene mogu donijeti bolove u leđima i nogama, oticanje, grčeve u mišićima, apneju i hrkanje te pritisak na mokraćni mjehur a mnoge trudnice iskuse žgaravicu.
U nastavku pročitajte što možete učiniti kako bi tijekom izazovnog vremena trudnoće spavali što je moguće bolje.

Odabir pravog madraca za trudnoću

Madrac koji je na bilo koji način dotrajao ili madrac na kojem nemate ni  minimalni osjećaj udobnosti i potpore potrebno je zamijeniti već kod saznanja o trudnoći. To će vašem tijelu dati dovoljno vremena da se prilagodi na novi madrac prije kasnijih faza trudnoće.
Također, što je trudnoća više odmakla to je izbor madraca teži i zahtjevniji zadatak. Madrac kupujete da vam traje više godina a iz zahtjevnog i osjetljivog perioda trudnoće izići ćete razmjerno brzo. Zato odabir ne ostavljajte za zadnje mjesece kad ste najosjetljiviji i vaše tijelo potpuno promijenjeno. 
Birajte kvalitetan madrac vodeći računa o površinskoj udobnosti ali i nosivosti. Osobito nemojte riskirati sa pretankim ili premekanim madracem. Madrac mora stabilno podupirati svaki dio tijela, bez “upadanja” – tako mišići neće ostati napeti nego će se opustiti i odmoriti.
 
Madrace od latexa odlikuje fina elastičnost i jako ugodna potpora bez obzira na položaj spavanja. Na latexu lako, neosjetno,  mijenjamo položaj  a jezgre od latexa uvijek su višezonske što može olakšati pitanje potpore zdjelice i trupa. Latex je higijenski i hipoalergeni materijal što je svakako dobrodošla karakteristika. Više o lateksu pročitajte u ovom članku
 
Preporuka: madrac Megal, 100% natur latex madrac MayanGreenEmerald
 
 
 
Madraci od memory pjene imaju specifičnu površinsku udobnost i ako ste već  imali iskustva s memory madracima ostanite kod tog izbora. Jako su zahvalni za položaj spavanja na boku. Na memoriju nećete osjećati pritisak na kožu, meka tkiva i zglobove. Memory madrac, međutim, nije najsretniji izbor za probleme pojačanog znojenja ili osjećaja  vrućine. Ako mislite da imate rizik od tih problema odlučite se za memory nadmadrac koji ćete upotrebljavati po potrebi. Više o memory pjeni pročitajte u ovom članku.
 
Preporuka: madrac Galaxy
 

Nadmadraci u trudnoći

Ako je vaš madrac razmjerno nov ili je još dobar i bez znakova dotrajalosti zadržite ga a za osjetljivi period trudnoće pripremite kvalitetan nadmadrac.  Proizvod je to koji će sigurno ispuniti svoju svrhu kroz cijelu trudnoću ali i kasnije. Nadmadrac će donijeti značajnu promjenu u udobnosti  a košta znatno manje od madraca.  Nadmadrac će biti jako dobar izbor ako kod spavanja na boku u drugoj polovici trudnoće osjećate pojačani pritisak na ramenima i kukovima. Za 5cm visoki latex nadmadrac odlučit će se trudnice sitnije i srednje tjelesne građe kojima nedostaje nešto površinske udobnosti a nadmadrac od memry pjene visok 7cm bit će dobar izbor trudincama krupnije građe koje su znatnije dobile na težini, imaju bolne zglobove i noge i sklonost oticanju.
 
 

Fotografije: Wollbett, Pexels