Uštedite 20%, unesite kod: PROMO20, kod vrijedi za kupovinu madraca gotovinom do kraja travnja. OPŠIRNIJE

Višezonski madraci

PENTAL 5-zonski latex madrac višezonski je madrac kod kojeg posebno dolaze do izražaja odlične karakteristike latexa.

Savršeno elastičan i prilagodljiv latex je idealan materijal za izradu madraca. Međutim, tek kombinacija izuzetnog materijala kakav je latex i dobro promišljenog višezonskog modela daju vrhunski madrac – on će podupirati tijelo bez osjećaja tvrdoće i bit će udoban i prilagodljiv.
Što su to višezonski madraci?

Ideja višezonskih madraca počiva na anatomiji ljudskog tijela koje nije u svakom dijelu jednako teško ni jednako osjetljivo. Osim toga različiti položaji spavanja izlažu pojedine točke tijela različitom opterećenju. Težina tijela različito pritišće podlogu i ako podloga ne odgovara na taj pritisak adekvatno javlja se osjećaj ukočenosti ili utrnuća, bol u leđima, ramenima ili vratu te bol u mekom potkožnom tkivu zbog zaustavljene cirkulacije – previše tvrda podloga donijela bi neke od ovih neugodnosti, previše meka podloga neke druge no obje bi bile neudobne i nezdrave.

Višezonski madraci zamišljeni su tako da ispravno odgovore na potrebe našeg tijela. Podijeljeni su na poprečne zone (tzv. zone udobnosti). Te su zone različite zahvaljujući različitom rasporedu i veličini vertikalnih rupa u jezgri madraca ili horizontalnih kanala i udubljenja.

Jezgre latex madraca nastaju vulkanizacijom (pečenjem) latex pjene u kalupima. Izbočine i šiljci u unutrašnjosti aluminijskog kalupa stvaraju šire ili uže rupe i kanale u jezgri latex madraca, već prema tome kako je pojedini model latex madraca zamišljen.

Vertikalne rupe i i hortizontalna udubljenja na latex jezgri imaju i funkciju dodatne cirkulacije zraka kroz jezgru madraca. Dobra cirkulacija zraka kroz jezgru jamči regulaciju vlage i temperature tijela. Uz pravilan položaj tijela to su najvažniji elementi zdravog sna.

Sa svojih pet simetrično raspoređenih zona Pental madrac će odgovarati većini bočnih spavača ali i većini ljudi koji tijekom noći mijenjaju položaj spavanja.

Kao i svi latex madraci, Pental obavezno zahtijeva letvičastu podnicu.
Izuzetno fleksibilan i elastičan, savršeno je prilagodljiv i prikladan za korištenje i u kombinaciji s najnaprednijim višefunkcionalnim podesivim podnicama, poput elektromotorne podnice Mosys.

Odgovori