Uštedite 20%, unesite kod: PROMO20, kod vrijedi za kupovinu madraca gotovinom do kraja travnja. OPŠIRNIJE

Što je to memory pjena?

Termo-osjetljiva ili viskoelastična pjena je vrlo izdržljiv materijal koji se savršeno prilagođava Vašem tijelu.
Za nju se koriste još i nazivi memory pjena i visco pjena.

Termoelastična memory pjena ima svojstvo da reagira u dodiru s toplinom. Na nižim temperaturama je čvrsta, a pod utjecajem tjelesne topline ”mekša” te se postepeno konturira i prilagođava položaju i težini tijela spavača. Tako je rasterećenje pritiska gotovo potpuno.

Osjećaj spavanja na takvoj podlozi često se opisuje kao osjećaj bestežinskog stanja! Kod promjene položaja tijela tijekom spavanja nadmadrac se ponovo lagano prilagođava. Okretanje uslijed neudobnog pritiska na ovoj je podlozi znatno smanjeno.

Wollbett Memory nadmadrac ima izvrstan antidekubitalni učinak i pravo je rješenje za probleme obamrlosti, utrnjenosti i bolne ukočenosti do kojih dovodi loša površinska cirkulacija.
Kvaliteta memory pjene

Wollbett memory nadmadraci imaju volumensku masu od 50kg/m3 i raspoloživi su u dva stupnja čvrstoće.
O gustoći memori pjene ovisi brzina kojom nadmadrac reagira na toplinu tijela – što je gustoća veća pjena reagira sporije i ugiba se postepeno. Veća gustoća ih čini kvalitetnijima i dugotrajnijima.
Povijest memory pjene

Memory pjena je materijal na bazi poliuretana nastao i razvijen u laboratorijima NASA-e. Najprije je primijenjen u izradi medicinske opreme dok je za masovniju proizvodnju postao dostupan zadnjik 10-ak godina i to prvenstveno u izradi kvalitetnih madraca i jastuka.

Odgovori